2011. november 9., szerda

Karácsonyi csillag

Nagyon egyszerű technika és ki kellett próbálnom.Főleg,mert a lányok kértek,hogy valami egyszerű ,kevés anyagot ígénylő ,karácsonyi ötletet találjak ki.Be kell vallanom,hogy nem a saját ötletem.Itt taláható a tutorial.Lehet belőle párna,vagy terítőcske,vagy ha többet összevarrunk egy futó is.

2011. november 8., kedd

Mug rug

A neten találtam a tutorial -t és nem tudtam ellenállni.Olyan vídám és színes.Ráadásul szükségem is volt rá (természetesen:)) ,hogy Zsófikának legyen a suliban ,amin tízóraizik.

2011. november 6., vasárnap

Falikép Zsoltnak

A tesóm mondta,hogy készíthetnék egyszer egy modern faliképet az irodájába.Hát megleptem ezzel.Nagyon tetszett neki.

2011. november 2., szerda

Első karácsonyi projekt


Új kis csoportunk első közös
varrásásra terveztem, ezt az asztali futót.Az volt az elképzelésem,hogy mivel csoport munka legyen benne mindenki keze munkája.A lányok azt a feladatot kapták,hogy vágjanak le 1.5'' -es csíkokat különböző karácsonyi anyagokból,aztán bedobtuk a közösbe és mindenki kedvére válogatott.
A fenyőfákat Marcsi Accuquilt sablonjával vágtuk ki.
Én meg elkészítettem hozzá az applikációt a hímzésminta tervezővel.Már a hópihe is készen van csak legyen mire applikálni.Egyből beleszerettünk mindannyian.


Nagyon gyorsan sikerült felapplikálni a fenyőfákat.
Aztán jött a neheze.Elkezdtem tűzni.Amit nagyon szeretek.Ráadásul nem is választottam bonyolult mintát.De ötször bontottam,négyszer cseréltem tűt,egyet el is törtem.Cérnát cseréltem ,alsó szálat cseréltem stb.
Szóval végigszenvedtem a dolgot.Azért elkészült és most már örülök neki.Remélem a lányok is elkészítik hamarosan.